Leg i efteråret

af redaktionen, BarneGuiden.dk

I efteråret er naturen en fantastisk legeplads. Her kan man gå op opdagelse i skoven og samle fine blade og frøstande, man kan lege skjul og lade sig falde i bunker af efterårsløv. Langs stranden kan man finde fine muslingeskaller, sten og sneglehuse, som man kan tage med hjem og have liggende i fine glas.
På tur rundt i naturen kan man også lege nogle af de sjove gamle lege, som: Fangeleg, To mand frem for en enke, Dåseskjul, Kroneskjul, Kluddermor, Stopbold og Rundbold. Leg giver friske røde kinder, gør alle forpustede - og er altid anledning til en masse befriende latter.

Og de gamle lege er en god måde at bevæge sig på. Reglerne er enkle. I idræt er der meget konkurrence, og når man ikke er god til det, er det ikke sjovt at være med. Med de gamle lege er den, der vinder i det ene sekund, taber i det næste - og så kan alle være med.

Legeforslag:

● For de 2-årige kan vi anbefale lege som f.eks. Trillebold, Fang Ringen, Følg Kongen eller Ulven Kommer!

● For de 3-årige er der sjov og udfordringer i legene: Alle der har .., Brand, Vand, Storm!, Alle mine kyllinger .., Hvem har bolden?

● For de 4-årige: Af med Hatten, Sammenvoksede, Hoppefrøer

● For de 6-årige er gamle gode lege som f.eks. Cirkusleg et hit, men også Æblerov og Kartoffelleg, Halli Hallo eller Skrubtudse Dans, er lege som kræver masser af bevægelse.

Kender du til en god leg vil vi altid gerne høre fra dig. Skriv til redaktionen